espa

Γλώσσα:

Δυτική Μακεδονία: 5 εκατ. για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Κονδύλια πέντε εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της δυτικής Μακεδονίας που επλήγησαν από την πανδημία και δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από την προηγούμενη επιχορήγηση κεφαλαίου κίνησης ύψους 40 εκατ. ευρώ, λόγω του χαμηλού ποσού των ετήσιων εξόδων τους για το 2019.

Το ποσό των πέντε εκατομμυρίων αφορά την επιχορήγηση κεφαλαίου κίνησης για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους.

Η δράση χρηματοδοτεί το κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης και καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης του έτους 2019, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο Ε3 της επιχείρησης, με επιχορήγηση ποσού από 1000 ευρώ (κατ’ ελάχιστο) έως 1800 ευρώ (μέγιστο).

Στα ποσά εξόδων επί των οποίων θα υπολογιστεί το ποσοστό του 50% θα συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά οι αγορές εμπορευμάτων, πρώτων υλών και υλικών, ενοικίων, παροχών σε εργαζόμενους και διαφόρων λειτουργικών εξόδων.

Το χρονικό διάστημα υποβολής των προτάσεων ορίστηκε από 27/01/2021 έως και 03/03/2021 και ώρα 15:00. Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis). Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης με τις λεπτομέρειες υποβολής των επενδυτικών σχεδίων θα είναι αναρτημένο στη σελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Μακεδονία, στη διεύθυνση www.pepdym.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα – ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr) και του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης – Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας ΑΜΚΕ – ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ (www.kepa-anem.gr), του ΕΣΠΑ (www.espa.gr) και στο www.ependyseis.gr.

Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο