Γλώσσα:

Παραγωγή οπτικοακουστικού & προωθητικού υλικού και οργάνωση εκδήλωσης για τον Όλυμπο – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Πληροφορίες

Τίτλος Έργου
Παραγωγή οπτικοακουστικού & προωθητικού υλικού και οργάνωση εκδήλωσης για τον Όλυμπο – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Project Associates
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Περιοχή/Χώρα
  • Όλυμπος

Έτος
2018

Περιγραφή έργου

Περιβάλλον έργου:

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.) προχώρησε στην ανάθεση του έργου «Πραγματοποίηση εκδηλώσεων της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» το οποίο αναλυόταν στις ακόλουθες πέντες ομάδες:

  • ΟΜΑΔΑ Α: Οπτικοακουστικό υλικό προώθησης του Ολύμπου που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brand names της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας.
  • ΟΜΑΔΑ Β: Προωθητικό υλικό που δόθηκε στο πλαίσιο της δράσης για την προβολή του Ολύμπου.
  • ΟΜΑΔΑ Γ: Πραγματοποίηση εκδήλωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
  • ΟΜΑΔΑ Δ: Μεταφορά στο εξωτερικό των εκδηλώσεων για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • ΟΜΑΔΑ Ε: Πραγματοποίηση τεσσάρων εκδηλώσεων: α) Διοργάνωση στο εξωτερικό παράλληλης εκδήλωσης κατά τη διάρκεια διεθνούς έκθεσης σε Ευρωπαϊκή πόλη  (Άξονας Α) β) Συνέργειες με όμορες και μη Περιφέρειες της Ελλάδας - (Άξονας Ι) με στόχο την επίτευξη ενιαίας τουριστικής παρουσίας και στην προσέλκυση σημαντικού μεριδίου αγοράς με τη δημιουργία κοινών θεματικών οδοιπορικών καθώς και κοινών δράσεων θεματικού τουρισμού (θρησκευτικός, γαστρονομικός, πολιτιστικός κλπ) με βάση τα κοινά συγκριτικά πλεονεκτήματα των συνεργαζόμενων Περιφερειών.

 

Αντικείμενο έργου:

Η εταιρεία ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ Μ.ΙΚΕ στο πλαίσιο του παραπάνω έργου ανέλαβε την υλοποίηση των εξής:

Ομάδα Α: Παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για την προώθηση του Ολύμπου

Πρόκειται για το οπτικοακουστικό υλικό που παράχθηκε για την προώθηση του Ολύμπου και αποτελεί παρακαταθήκη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Π.Κ.Μ. το περιεχόμενο του έργου αυτού πρόκειται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία υλοποίησης της στρατηγικής προώθησης και προβολής στον τομέα του τουρισμού, προωθώντας ένα από τα ισχυρότερα brand names της περιοχής, τον Όλυμπο.

Κύριος στόχος της υλοποίησης του έργου ήταν ο εμπλουτισμός της εικόνας και της τουριστικής ταυτότητας της Π.Κ.Μ., ώστε να εδραιωθεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη ως προορισμός με πλούσια ιστορία και μυθολογία. Η αφήγηση (storytelling) ενός προορισμού μέσω της σύζευξης του γλωσσικού και οπτικοακουστικού περιεχομένου, κάνει γνωστούς όλους εκείνους τους παράγοντες που μπορούν να καταστήσουν τον προορισμό ιδιαίτερα ελκυστικό και ταυτόχρονα προβάλλει με συγκεκριμένο τρόπο τα ιδιαίτερα, μοναδικά χαρακτηριστικά του.

Τα οφέλη αναμένεται να είναι άμεσα και σημαντικά για τους δυνητικούς επισκέπτες της Π.Κ.Μ, καθώς θα έχουν πληρέστερη ενημέρωση για έναν από τους σημαντικότερους επισκέψιμους προορισμούς της, από ιστορική, πολιτιστική, μυθολογική, τουριστική και περιβαλλοντική άποψη.

Συγκεκριμένα η ομάδα Α του έργου περιελάμβανε τα εξής:

  • Παραγωγή εισαγωγικού video προβολής 20-30’’
  • Παραγωγή τεσσάρων θεματικών video διάρκειας 150-180 δευτερολέπτων το καθένα τα οποία κάλυπταν τους άξονες α) Φύση - δραστηριότητες, β) Μυθολογία & Ιστορία, γ) Τοπικά προϊόντα  - Γαστρονομία και δ) Προτεινόμενες διαδρομές (ορειβατικές, περιπατητικές, αναρριχητικές, ποδηλατικές, με αυτοκίνητο)
  • 50 printscreen από τα παραπάνω video

Τα video συνοδεύονταν από υπότιτλους. Είχαν μοντέρνα εικαστική και είχαν υποστεί σύγχρονη τεχνική επεξεργασία. Το καθένα από τα παραπάνω video παραδόθηκε με τίτλο, metadata και tags.

Η επιλογή του υλικού (πλάνων, φωτογραφιών, κτλ) έγινε με συγκεκριμένα κριτήρια με γνώμονα τον τουριστικό σχεδιασμό της Π.Κ.Μ. και σε συνεργασία με την Αναθέτουσα Αρχή.

video3video4video2

Ομάδα Β: Παραγωγή προωθητικού υλικού που δόθηκε στο πλαίσιο της δράσης για την προβολή του Ολύμπου και συγκεκριμένα παραγωγή διακοσμητικού 300 τεμαχίων σε κρύσταλλο με 3d χάραξη αναπαράστασης των κορυφών του Ολύμπου και τύπωμα του λογοτύπου της Π.Κ.Μ.

v2 Olympus view 1 v2 Olympus view 2

Ομάδα Γ: Πραγματοποίηση εκδήλωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στις 21 Οκτώβρη 2018 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

programma-olympus afisi-olympus prosklisi-olympus

Χάρτης