Γλώσσα:

Παραγωγή VR VIDEO 360ᵒ εικονικής πραγματικότητας – Δήμος Κω

Πληροφορίες

Τίτλος Έργου
Παραγωγή VR VIDEO 360ᵒ εικονικής πραγματικότητας – Δήμος Κω

Project Associates
 • Δήμος Κω

Περιοχή/Χώρα
 • Κως, Ελλάδα

Έτος
2018

Περιγραφή έργου

Περιβάλλον έργου:

Ο Δήμος της Κω στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του νησιού, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, προέβη στην ανάθεση της παραγωγής VR VIDEO 360ᵒ εικονικής πραγματικότητας.

Ο όρος εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα εικονικό τρισδιάστατο περιβάλλον που δημιουργείται από υπολογιστή, το οποίο μπορούμε να εξερευνήσουμε και να αλληλεπιδράσουμε με αυτό με τη βοήθεια συνοδευτικών συσκευών όπως γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, ειδικά γάντια, αισθητήρες, κινούμενοι διάδρομοι κ.λ.π. Αυτά όλα χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του πραγματικού. Ο χρήστης μπορεί να βιώσει οπτικά στις τρεις διαστάσεις του πλάτους, του ύψους και βάθους και το οποίο μπορεί επιπροσθέτως να παρέχει μία αλληλεπιδραστική οπτική εμπειρία με κίνηση σε πραγματικό χρόνο.

Τα video 360 μοιρών και η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας είναι μία νέα μέθοδος καταγραφής ενός γεγονότος ή θεάματος, του οποίου η απόδοση είναι ό,τι πιο κοντινό στην πραγματικότητα. Αποτελεί πλέον κυρίαρχη τάση στο τουριστικό μάρκετινγκ και το αμεσότερο εργαλείο που χρησιμοποιεί η τουριστική βιομηχανία για την αύξηση του τουρισμού.

Η εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να δημιουργήσει και να προσομοιώσει υπαρκτά ή μη περιβάλλοντα από τα οποία ο χρήστης έχει την ψευδαίσθηση ότι περιβάλλεται και στα οποία μπορεί να κινηθεί ελεύθερα, αλληλεπιδρώντας παράλληλα με τα αντικείμενα που περιλαμβάνουν όπως θα έκανε και στον πραγματικό κόσμο.

Οι κλασσικές μέθοδοι ανάδειξης της ταξιδιωτικής εμπειρίας μέσω της εικόνας ή μιας ιστορίας δεν προσφέρουν αυτές τις εμπειρίες στους δυνητικούς πελάτες καθώς η πραγματική εμπειρία από τον προορισμό παραμένει στην φαντασία. Σε αυτό το κομμάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η εικονική πραγματικότητα, αποτελώντας την πιο εντυπωσιακή καινοτομία στο μάρκετινγκ της σύγχρονης τουριστικής βιομηχανίας.

Στον τουρισμό η νέα τεχνολογία βρίσκει εφαρμογή η οποία αξιοποιείται στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, σε προωθητικές ενέργειες και παρουσιάσεις σε τουριστικούς οργανισμούς και τουριστικά γραφεία, σε δημοσιογράφους κ.λ.π..

Τα ταξίδια εικονικής πραγματικότητας δεν εμπνέουν μόνο τους ανθρώπους να επισκεφτούν μια περιοχή, αλλά επίσης δίνουν στους επισκέπτες μια γεύση του τι πρόκειται να δουν και να κάνουν στην περιοχή για την οποία ενδιαφέρονται. Επίσης μπορούν να κάνουν πράγματα που θέλουν με περισσότερη άνεση καθώς θα τα έχουν δει και θα τα έχουν προγραμματίσει εκ των προτέρων.

 

Αντικείμενο έργου:

Η εταιρεία ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ Μ.ΙΚΕ παρείχε υπηρεσίες παραγωγής VR VIDEO 360ᵒ εικονικής πραγματικότητας και προμήθειας υλικών (2 smartphone VR και 2 ζευγάρια γυαλιά) για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Τοπικής Ανάπτυξης του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κω σύμφωνα με τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • παρουσίαση σε τεχνολογία VR-360 (Virtual Reality-Εικονική Πραγματικότητα), διάρκειας 2-3 λεπτών με γυρίσματα από 15 τοποθεσίες της Κω. Γραφικά-λεζάντες στην αρχή και στο τέλος του video. Προβολή και προώθηση του link με το VR video μέσω του www.visitgreece.com.
 • 2 ζευγάρια γυαλιά με τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:
  Lens: (Field of view (FOV) / Interpupilary distance (IPD) / Eye relief)
  101 / 62mm (fixed) / 10mm
  Sensor: Gyro sensor / Proximity sensor
  Phone Connection: USB Type-C & Micro USB
  Compatible models: Galaxy Note8, S8, S8+, S7, S7 edge, Note5, S6 edge+, S6,
  S6 edge Additional USB Port: USB Type-C for power connection, OTG USB
  memory, 3rd-party controller.
 • 2 Smartphone VR με τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:
  8πύρηνος επεξεργαστής Exynos 8895, με δύο 4πύρηνους επεξεργαστές στα 2.3GHz & 1.7GHz
  μνήμη RAM στα 4GB
  δίκτυο 4G
  64GB αποθηκευτικό χώρο
  μπαταρία 3.000 mAh
  ανάλυση QHD 2960x1440 και τεχνολογία Samoled
  18REQ002920875 2018-04-05
  κάμερες στα 8MP και 12 MP, με διάφραγμα f/1.7
  Οθόνη 5.8"
  μέγεθος φωτογραφίας 4032 x 3024 pixels
  συνδεσιμότητα Quad-band, Bluetooth v5.0

gr-gear-vr-r324

Χάρτης